Is uw dak klaar voor wind? - Dakonderhoud Van Dooren
Is uw dak windklaar?
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Is uw dak klaar voor wind?

Hoe u uw pannendak tegen harde wint beschermt

Op dit moment wisselt het weer al aardig en met November voor de deur staat ook het gure weer met harde wind op ons te wachten. Normaal gesproken is dit voor uw dak geen probleem, maar het is natuurlijk fijn om te weten of ook uw dak er klaar voor is.

Harde wind kan namelijk nogal wat aanrichten op uw dak. Als er kleine schade zit, kan dit niet altijd zichtbaar zijn, maar kan uw dak wel minder stevig zijn. Wat tijdens harde wind kan zorgen voor lekkages of zelfs voor het afwaaien van onderdelen van uw dak, zoals bijvoorbeeld pannen of uitbouwen. Hoewel dit natuurlijk een doemscenario is, is het toch handig om zulke zaken te voorkomen.

 

Schakel ons in voor een gratis dakinspectie, en kijk of uw dak klaar is voor harde wind

Een van de beste manieren om zeker te weten dat uw dak klaar is voor harde wind, is door het te laten inspecteren. Vraag bij ons een gratis dakinspectie aan, zodat wij ervoor kunnen zorgen dat uw dak goed doorgelicht wordt. Zo weet u zeker dat uw pannendak klaar is voor de winter.

Bij een gratis inspectie kijken wij altijd naar de volgende zaken:

  • Dakpannen: We checken of alle dakpannen stevig vast liggen, of er geen mosvorming op zit en of ook de kantpannen en de nokvorst nog stevig op hun plek liggen.
  • Ook kijken we altijd goed of de schoorsteen nog in het lood staat en of het schoorsteenplateau nog stevig is.
  • Dakgoten en afvoer. Daarnaast checken we altijd even of de dakgoten nog stevig bevestigd zitten, of deze schoon zijn en de afvoeren (dat wil zeggen, de regenpijp) niet geblokkeerd zijn.
  • Bij een dakkapel checken we of alles goed vast zit en er geen strips of houtwerk los zitten.
  • Een van de grootste boosdoeners bij onverwachte schade aan uw pannendak is de (voormalige) aanwezigheid van vogels. Dit kan niet alleen overlast opleveren (geluid, geur, vuil), maar ook uw dakconstructie minder stabiel maken, waardoor dakpannen los komen te liggen.
  • Leeftijd van het dak. Een pannendak gaat, afhankelijk van de dakpannen, 50 tot 60 jaar mee. Wij weten meteen wat voor dakpannen er liggen en kunnen een goede indicatie geven over wanneer u vervanging of renovatie moet overwegen.

is uw dak klaar voor wind?

Kan ik ook zelf het dak op?

U kunt er altijd voor kiezen om zelf uw dak op te gaan en te kijken, maar we raden dit niet aan. Naast de expertise die wij hebben en het ongemak om op een gammele ladder uw dak op te klimmen, kan juist de aanwezigheid op het dak ook zorgen voor een minder stabiel dak. Daarom raden we aan om het door een professional te laten doen.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op en plan een gratis vrijblijvende dakinspectie in. Weet u al wat er moet gebeuren? Dan kunt u gratis een vrijblijvende offerte aanvragen bij Van Dooren Dakonderhoud. U weet dan meteen wat de kosten zijn en wat wij voor u gaan betekenen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis Offerte Aanvragen

Wij rekenen geen kosten voor het maken van een vrijblijvende offerte!