Dakrenovatie - Dakonderhoud Van Dooren
Dakrenovatie
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Dakrenovatie

Dakrenovatie, waarom u beter in één keer het hele dak kunt laten renoveren

Een dak gaat lang mee, maar afhankelijk van het type dak, de omstandigheden, het onderhoud en de soort dakbedekking kan het soms nodig zijn om het dak te renoveren. Daarnaast kan een renovatie gunstig zijn voor de WOZ-waarde, wanneer u bijvoorbeeld plannen heeft om uw huis te verkopen.

Nu kunnen we natuurlijk ruim van tevoren aan zien komen wanneer een dak echt aan een grondige vernieuwing toe is, en zullen we dit altijd bespreken na een gratis dakinspectie. Zo kunt u ook op financieel vlak de zaken goed inplannen. We adviseren echter om te zorgen dat u zoveel mogelijk zaken in één keer kunt laten doen. Dit scheelt op de totale kosten en bespaart bovendien de nodige tijd en overlast.

Wat kunnen jullie allemaal aanpakken bij een dakrenovatie?

Dit is natuurlijk sterk afhankelijk van wat er moet gebeuren en wat voor type dak er ligt. Wij vertellen u in dit blog over wat we doen bij de renovatie van een plat dak en de renovatie van een pannendak.

Renovatie plat dak

Een plat dak gaat gemiddeld zo’n 25 tot 40 jaar mee. Daarna is de dakbedekking meestal aan vervanging toe. Bij een plat dak renovatie renoveren we:

  • De dakbedekking. We vernieuwen de dakbedekking of brengen een nieuwe laag aan. Met sommige materialen kan dit gebeuren over een oude laag. Natuurlijk zorgen we ervoor dat alles goed en waterdicht aan elkaar zit.
  • Onderliggende constructie. We bekijken of de onderliggende constructie stevig is en vervangen indien nodig delen hiervan. Ook kijken we hoe het zit met de isolatie en met eventuele uitbouwen.
  • Goten en afvoeren. We kijken altijd of de goten en afvoeren, zoals bijvoorbeeld regenpijpen, aan vervanging toe zijn en vernieuwen deze indien nodig. Ook kijken we naar andere metalen gedeeltes, zoals daklood of afdichtstrips.

Renovatie Pannendak

Voor een pannendak geldt dat het zo’n 50 tot 60 jaar meekan. Daarna zijn de pannen aan vervanging toe. Bij een pannendak renovatie renoveren we:

  • We vervangen de dakpannen en leggen er nieuwe pannen op.
  • Kantpannen en nokvorst. Dit gedeelte vormt het sluitstuk voor uw dak. Wij zorgen ervoor dat ze worden vervangen en zwakke plekken met goede specie worden hersteld.
  • Lood en zinkwerk. Wij zorgen ervoor dat het lood en zinkwerk vervangen wordt, indien nodig. Denk hierbij aan dakgoten en afvoeren, maar ook aan daklood.
  • Indien nodig pakken we ook de schoorsteen aan. Een schoorsteen vangt vaak veel omstandigheden op en het kan daardoor zijn dat metselwerk en plateaus moeten worden hersteld of vervangen.
  • Soms is het nodig dat ook de dakconstructie wordt aangepakt. Zo kunnen we bijvoorbeeld panlatten vernieuwen of vervangen, kijken naar de dakplaten en naar het isolatiemateriaal.

Offerte aanvragen

Vermoedt u ook dat uw dak toe is aan een grondige renovatie en wilt u graag dat alles in één keer goed en voor een voordelige prijs wordt aangepakt? Vraag dan nu een gratis vrijblijvende offerte aan en kijk wat wij kunnen betekenen om uw dak weer lekker lang mee te laten gaan. Voordelig voor u en goed voor uw dak en uw huis.

Als u nog vragen heeft, dan zijn wij natuurlijk altijd bereid om u advies te geven. Neem contact met ons op en stel alle vragen over uw dak!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis Offerte Aanvragen

Wij rekenen geen kosten voor het maken van een vrijblijvende offerte!