Oorzaken van een lekkage - Dakonderhoud Van Dooren
Oorzaken lekkage
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Oorzaken van een lekkage

Wat zijn de oorzaken voor een lekkage?

Het is iedere huiseigenaar wel eens overkomen, druppels die door het dak heen komen. Een goed aangelegd en onderhouden dak lekt niet zo snel, maar een lekkage kan altijd voorkomen en helaas grote schade aanrichten als u niet op tijd actie onderneemt. Daarom, en omdat lekkage het meest voorkomende probleem op het dak is, vinden wij het belangrijk om u er alles over te vertellen, zodat u niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Vandaag vertellen we u in deel 1 van dit driedelige blog alles over de meest voorkomende oorzaken van lekkage op uw dak en natuurlijk wat u kunt doen om deze oorzaken te voorkomen. Eén ding kunnen we u alvast verklappen, onderhoud is de beste verdediging!

De meest voorkomende oorzaken op een rijtje

Er zijn natuurlijk talrijke oorzaken voor een daklekkage, en we hebben al heel wat gekke oorzaken gezien. De meeste oorzaken zijn echter in te delen in vier “hoofdoorzaken”, en het goede nieuws is dat u de meeste daarvan voor kunt zijn. Goed dus voor uw dak, uw huis, uw gemoedsrust en uw portemonnee!

De meeste oorzaken vallen onder één van deze vier categorieën:

  • Veroudering en slijtage
  • Problemen in aanleg en onderhoud
  • Verkeerd gebruik van het dak
  • Extreme omstandigheden

Oorzaken daklekkage

Veroudering en slijtage

De meeste lekkages, zeker op platte daken, ontstaan doordat de dakbedekking of materialen verslijten na verloop van tijd. Bitumen dakbedekking gaat bijvoorbeeld zo’n 25 jaar mee, en hoewel er manieren zijn om dit langer te laten zijn, zal het toch na verloop van tijd slijten. Zeker als er veel zon op staat. Met een gratis dakinspectie zien we dit meteen.

Het voordeel van deze oorzaak is dat dit met een regelmatige gratis dakinspectie tijdig kan worden geconstateerd en opgelost. Soms kan dit heel makkelijk en goedkoop, maar soms kan de conclusie zijn dat het dak gerenoveerd moet worden. Geen probleem, wij kunnen dit kundig en tegen scherpe prijzen voor u doen, zodat uw dak weer vele jaren mee kan.

Problemen bij aanleg en onderhoud

Soms is een dak simpelweg niet goed aangelegd of niet (goed) onderhouden. Bij bijvoorbeeld pannendaken kan een losliggende panlat of een niet goed afgedichte nokvorst voor grote problemen zorgen, terwijl het repareren van dergelijke kleine gebreken een klusje van enkele minuten is. Als u ons inschakelt, weet u dat u een kundige professional op uw dak heeft, die alles goed en stevig aanlegt.

Bovendien komen dergelijke zaken altijd boven bij onze gratis dakinspectie. Laat ons één keer per jaar naar uw dak kijken en dan weet u zeker dat alles stevig is en blijft.

Verkeerd gebruik van het dak

Soms ontstaan lekkages door verkeerd gebruik of overbelasting van het dak. Een voorbeeld is lopen over het dak of het opslaan van materialen. Naast goed onderhoud geven wij u altijd goed en kundig advies over hoe u uw dak gezond kunt houden.

Extreme omstandigheden

Soms ontstaat een lekkage door zeer zware regenval, storm of impact van afwaaiende materialen. Op zo’n moment is er vaak spoedig een reparatie vereist. Gelukkig kunt u met onze spoedservice 24/7 bij ons terecht. U kunt dit natuurlijk niet voorkomen, maar wel kunt u zorgen dat u dak stevig erbij ligt en klaar is voor storm. Lees er hier alles over.

Wilt u zorgen dat uw dak goed bestendig is tegen lekkages? Maak dan nu afspraak voor een gratis dakinspectie van Van Dooren Dakonderhoud. Vermoed u een lekkage? Laat ons dan langskomen voor een lekdetectie.

In geval van spoed, bel +31 6 42 04 58 20 voor onze 24/7 spoedservice.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis Offerte Aanvragen

Wij rekenen geen kosten voor het maken van een vrijblijvende offerte!