Wat houdt een dakinspectie in? - Dakonderhoud Van Dooren
Wat houdt een dakinspectie in?
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Wat houdt een dakinspectie in?

Gratis Dakinspectie, waar kijken we naar?

We hebben het op dit blog vaak gehad over onze gratis dakinspectie. Dat is niet voor niets. Onze dakinspectie is namelijk het moment waarop wij zorgen dat uw dak er weer piekfijn bijligt en u niet voor onverwachte verrassingen komt te staan, zoals bijvoorbeeld lekkages of loswaaiende dakpannen.

Maar waar kijken we nu precies naar bij een gratis dakinspectie en hoe gaan we daarna verder als we iets tegen komen? In dit blog verklappen wij een beetje van onze expertise en vertellen we u alles over onze gratis dakinspectie. Wilt u uw dak door ons laten inspecteren? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier.

Wat is een gratis dakinspectie?

Een gratis dakinspectie is eigenlijk niets anders dan een moment waarop wij goed naar uw dak kijken, checken of alles er goed bijligt, zoeken naar kleine gebreken of zwakke plekken en daarna advies uitbrengen over reparaties die in de (nabije) toekomst mogelijk nodig zijn. Daardoor weet u hoe uw dak erbij ligt, kunnen onverwachte reparaties worden voorkomen en kunt u onderhoud of reparaties plannen.

Het is geen grote reparatie, maar natuurlijk kunnen wij kleine zaken direct verhelpen. Als we bijvoorbeeld een spijker in een panlatje moeten slaan doen we daar niet moeilijk over. Bij wat grotere reparaties bespreken we ze met u en kunt u kiezen om ons een offerte te laten sturen, of, indien mogelijk, afspraken met ons maken om het ter plekke te verhelpen.

Wat houdt een dakinspectie in?

Waar kijken we bij een gratis dakinspectie naar?

Bij een gratis dakinspectie controleren we alle aspecten van uw dak. Wij kijken bijvoorbeeld naar:

  • De staat van uw dakpannen en/of dakbedekking. We kijken of alles nog schoon is, er geen scheurtjes in uw bedekking zitten en of er geen algen of mossen op het dak beginnen te groeien. Ook checken we of alles nog stevig op zijn plek ligt.
  • Het lood en zinkwerk. We checken altijd wat de status is van het lood en zinkwerk op uw dak. Dit zijn bijvoorbeeld de dakgoten (en afvoerpijpen), maar het kan ook om afdeklood gaan rondom schoorstenen en uitbouwen. Ook checken we natuurlijk even de afsluitstrips op de randen van platte daken.
  • De kantpannen en nokvorst. We kijken altijd hoe deze cruciale pannen erbij liggen en of alles goed en waterdicht is afgesloten.
  • De Schoorsteen. Uiteraard checken we altijd even hoe de schoorsteen erbij staat, omdat dit één van de meest kwetsbare gedeelten van uw dak is. We kijken naar het voegwerk, plateau, de kap, afdeklood en checken bovendien of uw schoorsteen geveegd moet worden.

Om precies te zijn, we bekijken gewoon uw hele dak, zelfs op plekken waar u zelf misschien niet eens aan had gedacht.

Zorg goed voor uw dak, plan nu uw gratis dakinspectie in

Als u ook wilt weten hoe uw dak erbij ligt, plan dan nu uw gratis dakinspectie in. Heeft u een onderhoudscontract met ons afgesloten? Dan komen we sowieso jaarlijks langs voor uw gratis dakinspectie, waar we natuurlijk niets extra’s voor rekenen.

Neem contact op via ons contactformulier of bel ons even om nu uw gratis dakinspectie in te plannen of om de mogelijkheden voor een onderhoudscontract te bespreken.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis Offerte Aanvragen

Wij rekenen geen kosten voor het maken van een vrijblijvende offerte!