Vogels op en onder het dak - Dakonderhoud Van Dooren
Vogels op en onder het dak
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Vogels op en onder het dak

Vogels op en onder het dak

Hoewel wij bij Van Dooren Dakonderhoud grote dierenvrienden zijn, willen we toch een specifieke groep ervan beschuldigen slecht voor uw dak te zorgen: Vogels.

Vogels op, maar vooral onder uw dak, kunnen er namelijk zelf niet zo veel aan doen, maar helaas wel grote schade aanrichten. Dit komt doordat zij vaak vuil achterlaten, en door hun bewegingen en activiteiten op, maar vooral onder uw dakpannen kunnen zorgen voor een minder stabiel dak. Bijvoorbeeld door schade aan dakpannen of de dakconstructie.

Uw dak is heerlijk warm en beschut

Vogels zijn helaas gek op uw dak. Uw dak geeft namelijk in de herfst en winter warmte af en biedt bovendien beschutting. Dit is niet alleen voor regen en wind, maar ook voor bijvoorbeeld roofdieren. Dit is een reden dat een aantal soorten vogels graag het dak uitkiezen als plekje om een gezin te stichten en een nest te bouwen, onder uw pannen en tussen uw isolatie.

Daarbij ligt natuurlijk wel wat materiaal in de weg, zoals panlatten, uw isolatie, draden of leidingen. Vogels zullen (proberen) dit materiaal te verplaatsen of verwijderen, wat ongeacht het resultaat zorgt voor de nodige schade aan uw dak.

Pechvogels en de gevolgen voor hen en voor u

Bovendien zijn er ook pechvogels die komen te overlijden onder uw dak, wat nogal wat geur en ongedierteproblemen kan opleveren. Daarnaast kunnen vogels ook wel eens pech hebben dat ze uw schoorsteen uitgezocht hebben als nestplaats, waarna bij het eerste haardvuurtje van de winter hun nest (en uw schoorsteen) in brand kan vliegen.

Sommige vogels krijgen het zelfs voor elkaar om bijvoorbeeld in uw goot of regenpijp te nestelen, wat voor wateroverlast voor dier (nest spoelt weg en komt in regenpijp terecht) en mens (goot overstroomt, lekkage) kan zorgen.

Als laatste zijn vogels harde werkers, en kan dat harde werk zorgen voor blootstelling van het nest, doordat ze per ongeluk een pan van zijn plaats laten vallen. Dit is overigens ook vervelend voor uw dak en daardoor voor u.

Vogels op of onder het dak

Wat kan mijn dakdekker doen

Bij Van Dooren Dakonderhoud kunnen we gelukkig zorgen dat uw dak beschermd is tegen de ongelukkige woonruimtekeuze van onze gevleugelde vrienden. Wij kunnen uw dak natuurlijk repareren bij schade en kunnen detecteren bij een gratis dakinspectie dat er vogels hebben gezeten of zelfs nog zitten, om deze daarna te helpen verhuizen. Ook kunnen wij zorgen dat uw schoorsteen vrij blijft van nesten en zo een hoop brandschade voor mens en dier voorkomen.

Daarnaast kunnen we natuurlijk ook vogelwering aanbrengen. Dit voorkomt dat vogels onder uw dak kunnen komen of op bijvoorbeeld de nokvorst of de goten gaan zitten. Ook uw schoorsteen kunnen we met (mooie) schoorsteenkappen beschermen.

Wat kan ik zelf doen

Een aantal dingen kunt u ook zelf doen, zoals bijvoorbeeld zorgen voor nestkastjes in de tuin en het schoon houden van uw dak. Sommige vogels kunnen namelijk de zaden van mossen die op uw dak groeien zien als een lekkere snack, om vervolgens op datzelfde dak te landen.

Wilt u weten wat u kunt doen om mens en vogel veilig naast elkaar, maar niet onder één dak, te laten leven? Neem dan contact met ons op of vraag gratis een vrijblijvende offerte of dakinspectie aan.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis Offerte Aanvragen

Wij rekenen geen kosten voor het maken van een vrijblijvende offerte!