Schoorsteen reparatie - Dakonderhoud Van Dooren

Schoorsteen Reparatie

Lekkage herkennen

Schoorsteen Reparatie

Helemaal aan de top van uw huis steekt vaak nog uw schoorsteen uit. Een mooi maar kwetsbaar onderdeel van uw huis, dat zeer vatbaar is voor weer en wind. Uw schoorsteen is één van de meest kwetsbare onderdelen op uw dak. Hoewel een schoorsteen niet zo verbonden met uw lijkt, kan schade grote gevolgen hebben.

Zo kan er bij een lekkage in uw schoorsteen of bij gebrekkig voegwerk grote schade ontstaan aan het dak en aan de muren. Ook kunnen kleine beschadigingen zorgen voor onveiligheid, bijvoorbeeld door gevaar van vallende onderdelen of door brand of rookgevaar.

Welke reparaties kunnen wij uitvoeren

Wij kunnen eigenlijk alle reparaties uitvoeren, en uw schoorsteen geheel renoveren. De meest voorkomende problemen en reparaties zijn:

 • Schoorsteenplateau repareren: Het bovenste gedeelte van het metselwerk op uw schoorsteen. Dit is een deel dat snel slijt. Wij werken het plateau goed bij
 • Impregneren: Door de weersomstandigheden en de hitte van de schoorsteen ontstaan er vaak kleine scheurtjes en mosvorming. Dit kan voor grote schade zorgen. Door dit te impregneren zorgen wij dat uw schoorsteen in goede staat blijft
 • Voegen en metselwerk renoveren: vaak slijt het voeg en metselwerk sneller op uw schoorsteen dan in de rest van uw huis. Wij zorgen ervoor dat alles netjes wordt afgewerkt en vervangen eventueel versleten gedeelten
 • Loodwerk: Aan de onderkant van de schoorsteen ligt vaak lood. Dit zorgt ervoor dat de overgang met uw dak goed waterdicht blijft. Dit kan verbuigen of poreus worden. Wij zorgen dat dit, indien nodig, wordt vervangen en dat alles er weer piekfijn bijligt
 • Schoorsteenkap plaatsen of vervangen: De schoorsteenkap beschermt uw schoorsteen tegen de omgeving en andersom. Door deze kap kunnen hete deeltjes niet uit de schoorsteen ontsnappen en valt er niets uw schoorsteen in. Is uw kap aan vervanging toe of wilt u een nieuwe plaatsen? Dan kunt u bij ons terecht.

Wij staan ook voor u klaar om uw schoorsteen te vegen. U leest daar hier meer over.

Wat zijn de kosten

De kosten van een schoorsteenreparatie en renovatie zijn zeer moeilijk vooraf in te schatten. Deze kunnen namelijk verschillen door de vorm van uw schoorsteen en dak, de hoeveelheid schade of onderhoud die nodig is en de oorzaken daarvan.

Daarom kijken wij van tevoren uitgebreid naar wat er mogelijk is en stellen we daarna gratis een vrijblijvende offerte op. Zo weet u waar u aan toe bent.

Waarom Van Dooren Dakonderhoud

Wij zijn een bedrijf met 30 jaar expertise op het gebied van zowel het dak als uw schoorsteen. U kunt via ons dus beide goed onderhouden. Wij staan voor:

 • 35 jaar ervaring
 • 17 ploegen met de beste vaklui
 • 6 locaties door heel Nederland
 • 24/7 spoedservice
 • 5 jaar garantie
 • De beste materialen

Gratis Offerte Aanvragen

Wij rekenen geen kosten voor het maken van een vrijblijvende offerte!