Dakdekker en Dakkapel - Dakonderhoud Van Dooren
Dakdekker en dakkapel
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Dakdekker en Dakkapel

Dakkapel dakdekker

Eén aparte tak van de sport die ons vak soms is, is het aanbrengen, onderhouden en vervangen van dakbedekking op dakkapellen. Inmiddels hebben we het al zo vaak gedaan dat we onze hand er niet meer voor omdraaien, en het klusje vaak zo gepiept hebben. Maar waarom is dit een vak op zich? Wat moet u weten over een dakdekker en een dakkapel. Wij vertellen er alles over.

Plaatsing dakkapel

Er zijn een aantal soorten dakkapellen die prefab worden gemaakt, en waarbij wij dus meteen voor u ook de dakbedekking goed kunnen regelen. Bij plaatsing is het niet alleen belangrijk om te zorgen dat de bedekking op de dakkapel goed wordt aangelegd, maar ook om te zorgen dat het dak om de uitbouw heen stevig en waterdicht blijft. Daarnaast moet er natuurlijk ook gezorgd worden voor een goede afvoer van water.

Onderhoud

Doordat een dakkapel uitsteekt op uw dak en ervoor zorgt dat de vorm van het dak op die plek tijdelijk anders loopt, is het één kwetsbaar onderdeel van uw dak en krijgt het veel te verduren bij bijvoorbeeld wind en regenachtig weer. Daarom is het zeer belangrijk om uw dakkapel regelmatig te onderhouden.

Een van de zaken die bij onderhoud belangrijk zijn, is de kwaliteit en waterdichtheid van de bedekking. De meeste dakkapellen hebben vaak een plat dak, waardoor materialen als Bitumen en EPDM veel voorkomen. Vooral de eerste is veel gebruikt bij oudere dakkapellen en daardoor vaak ook verouderd. Als uw dakkapel ouder is dan 15 jaar, is het goed om deze jaarlijks te laten inspecteren. Gelukkig doen wij dat tijdens onze gratis vrijblijvende dakinspectie.

Dakdekker en dakkapel
Dakdekker en dakkapel

Rondom de dakkapel

Ook moet er goed gekeken worden naar het afdichtingsmateriaal rondom de dakkapel, zoals bijvoorbeeld het daklood dat zorgt dat rondom het uitstekende gedeelte uw dak waterdicht en vuilbestendig blijft. Daarnaast moeten ook de afvoeren van water altijd goed vast zitten en vrij zijn van verstoppingen.

Eén van de meest cruciale zaken bij het onderhouden van een dakkapel is schoonmaken. Vele kleine problemen worden veroorzaakt door bladeren, mos en vuil. Natuurlijk kunnen wij zorgen met meerdere coatings dat dit geen kans krijgt, maar soms is een ouderwetse bezem nog onze beste vriend.

Een vak op zich

Dakbedekking op en rond een dakkapel heeft een ander soort benadering nodig dan andere vormen van dakbedekking, waardoor het altijd verstandig is om een specialist in te schakelen. Gelukkig hebben wij 30 jaar ervaring en weten we daardoor alles van zowel het onderhoud als van het aanbrengen van dakbedekking op uw dakkapel.

Heeft u een dakdekker nodig om de bedekking van uw dakkapel te plaatsen of te onderhouden? Neem dan eens contact met ons op en kijk naar de mogelijkheden, of vraag gratis een vrijblijvende offerte aan.

Kijken hoe uw dakkapel ervoor staat? Vraag dan een vrijblijvende gratis dakinspectie bij ons aan. Wij kijken dan hoe uw hele dak, dus ook de uitbouwen, erbij ligt. Daarna kunnen we soms ter plekke gebreken verhelpen, of een vrijblijvende offerte sturen.

Schakel een specialist in voor uw dakkapel en kies voor Van Dooren Dakonderhoud

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis Offerte Aanvragen

Wij rekenen geen kosten voor het maken van een vrijblijvende offerte!