Dakverzekering - Dakonderhoud Van Dooren
Dakverzekering
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Dakverzekering

Is schade aan het dak verzekerd?

Als u een dakdekker moet inschakelen omdat er schade aan uw dak is ontstaan, dan kan dat helaas aardig in de papieren lopen. Veel mensen vragen ons dan ook, wanneer ze contact met ons opnemen, of ze hier tegen verzekerd zijn. Dit is een lastige vraag om zo een antwoord op te geven, omdat het van een aantal zaken afhankelijk is.

Toch kunnen wij bij Van Dooren Dakonderhoud hier veel aan bijdragen. In dit blog leggen we uit hoe het werkt, wat wij kunnen doen, en waar u rekening mee moet houden.

Hoe is schade verzekerd?

Er zijn een aantal zaken verzekerd via verschillende verzekeringen:

  • Kort samengevat dekt deze verzekering schade aan uw huis of pand. Schade aan uw dak, of gevolgschade aan stucwerk en vloer vallen hier bijvoorbeeld onder.
  • Deze dekt schade aan de spullen in uw huis. Is er door een lekkage bijvoorbeeld schade aan meubilair of elektrische apparaten, dan dekt deze verzekering dat (mits natuurlijk aan een aantal voorwaarden voldaan is).
  • WA-verzekering. Deze verzekering dekt in sommige gevallen schade die is ontstaan bij anderen door gevolg van schade aan uw dak. Denk bijvoorbeeld aan een lekkage die bij de buren schade aanricht vanaf uw dak.
  • Dekt brandschade die via uw dak of schoorsteen is ontstaan.

Wanneer dekt een verzekering de schade?

Er zijn eigenlijk twee soorten schade die gedekt worden door de verzekering. Onvermijdbare schade en schade door het handelen van een derde partij. Dit is via de WA-verzekering, bijvoorbeeld als u schade aan uw dak, pand of inboedel heeft door onvoorziene omstandigheden op het dak van uw buren, maar ook bij nalatigheid van de buren.

Bij onvermijdbare schade geldt dat uw verzekering zal uitkeren bij ongevallen of schade die niet voorkomen had kunnen worden. Bijvoorbeeld stormschade of schade die ontstaat door brand. In dit laatste geval geldt bij een schoorsteenbrand bijvoorbeeld, wel dat uw schoorsteen door een gecertificeerd bedrijf minder dan 1 jaar geleden geveegd moet zijn. Gelukkig zijn wij gecertificeerd en kunt u dus bij ons terecht.

Dakverzekering

Onderhoud is cruciaal

Wat niet onder onvermijdbare schade valt en vaak niet gedekt is, is schade die voorkomen had kunnen worden. Als u bijvoorbeeld zelf uw pannen eraf gehaald heeft en het gat niet tijdig weer bedekt heeft, valt dit daar onder.

Helaas horen wij ook vaak dat een verzekeraar achterstallig of gebrekkig onderhoud als argument gebruikt om niet uit te hoeven keren. De niet geveegde schoorsteen is een bekend voorbeeld, maar ook bij lekkage van een wat ouder plat dak of pannendak komt dit vaak voor.

Daarom is onderhoud cruciaal en raden we u aan om ons regelmatig in te schakelen voor een gratis dakinspectie en onderhoud. Wij zijn gecertificeerd en dus kunt u aangeven dat uw dak onderhouden is door een dakdekker met voldoende kennis en ervaring.

Wacht bij twijfel niet te lang

Als u het vermoeden heeft dat iets op uw dak niet helemaal goed meer is, is het daarom slim om ons zo snel mogelijk in te schakelen. Meestal weet u dit echter niet, waardoor wij u aanraden om minstens één keer per jaar een dakinspectie door ons uit te laten voeren. U kunt dit combineren met bijvoorbeeld de jaarlijkse afspraak om uw schoorsteen te vegen.

De belangrijkste zaak om dus te voorkomen dat u veel geld kwijt bent door schade aan uw dak die niet gedekt is door de verzekering is onderhoud. Ook dekt de verzekering geen vernieuwingen die nodig zijn door ouderdom, wat u een extra reden geeft om de leeftijd van uw dak langer te rekken, wat kan met goed onderhoud.

Van Dooren Dakonderhoud staat in elk geval altijd voor u klaar met advies en onderhoud.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis Offerte Aanvragen

Wij rekenen geen kosten voor het maken van een vrijblijvende offerte!