Wat te doen bij kleine schade aan uw dak door vuurwerk? - Dakonderhoud Van Dooren
Lekkage herkennen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Wat te doen bij kleine schade aan uw dak door vuurwerk?

Wat te doen bij kleine schade aan uw dak door vuurwerk?

Inmiddels zijn de feestdagen achter de rug en hebben we 2021 ingeluid. Traditioneel komt daar altijd veel vuurwerk aan te pas. Hoewel het dit jaar verboden was, is er toch ook wel weer aardig wat vuurwerk afgestoken. Of u er nu van geniet, of liever niet heeft dat er vuurwerk wordt afgestoken, een ding is in elk geval altijd goed. Even checken of uw dak de nieuwjaarsnacht schadevrij is doorgekomen.

Uiteraard zou u het wel gemerkt hebben als er grote schade aan uw dak was ontstaan. Als er een pijl tegen uw dak aan komt, dan kan dit namelijk grote schade en brand tot gevolg hebben. Gelukkig is dat iets wat maar zeer zelden voorkomt. Kleine schade is er wel vaak aan daken. In dit artikel leest u hoe u dit kunt controleren en wat u er aan kunt doen.

Hoe kan vuurwerk voor schade aan mijn dak zorgen.

Vuurwerk kan aan schade voor uw dak zorgen, vooral op een plat dak. Echter, vuurwerk is niet de enige boosdoener in dit verhaal, ook andere factoren kunnen dezelfde schade hebben. Als een vuurpijl, nadat deze geëxplodeerd is, naar beneden valt vanaf grote hoogte, kan deze op het dak landen. Bij platte daken kan de impact zorgen voor een plaatselijke kleine verzakking. Dit kan weer leiden tot kleine barstjes in het materiaal.

Ook kan een vuurpijl, maar ook andere objecten, zoals takken, eikels en kastanjes of noten die vogels laten vallen, zorgen voor minuscule deukjes. Dat is niet persé problematisch, maar zorgt wel dat water minder goed kan weglopen. Dit kan uiteindelijk leiden tot plassen op het dak, met vorstschade en lekkages tot gevolg. Ook bij pannendaken kunnen vallende objecten barsten en scheurtjes veroorzaken, of zorgen voor losliggende dakpannen.

Dakdekker in Oosterhout

Grotere schade door schroeiend vuurwerk

Een groter risico, zeker op platte daken, is schroeiend vuurwerk. Als een pijl nog niet voldoende afgekoeld is en op uw dak beland, dan is dat vanzelfsprekend slecht voor uw dakbedekking. Op platte daken kan bijvoorbeeld de dakbedekking smelten of deels vervormen, wat leidt tot lekkages en in het ergste geval (ernstige) schade aan uw isolatie en dakconstructie. Dakpannen kunnen door de hitte kapot springen, wat ook grote gevolgen kan hebben voor uw dak.

In een dergelijke situatie is het natuurlijk van groot belang om te zorgen dat er geen brand ontstaat, en daarna direct de schade aan uw dak te laten repareren. Als u zelf niet de afsteker van het vuurwerk bent geweest bent u hier altijd voor verzekerd met uw opstal- of brandverzekering. Ook kan, als duidelijk is wie aansprakelijk is, een WA-verzekering de schade dekken.

Neem in een dergelijk geval altijd contact op met onze 24/7 spoedservice, zodat wij meteen de schade kunnen repareren. Vermoed u dat er schade zou kunnen zijn, bijvoorbeeld kleine schade aan een plat dak? Laat het ons dan nakijken met onze gratis dakinspectie. Wij wensen u een goed nieuw jaar en staan ook in 2021 graag voor u klaar.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis Offerte Aanvragen

Wij rekenen geen kosten voor het maken van een vrijblijvende offerte!