Zitten uw dakpannen goed vast? - Dakonderhoud Van Dooren
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Zitten uw dakpannen goed vast?

Zitten uw dakpannen goed vast? Zo zorgt u dat uw dakpannen vastzitten.

Nu we de feestdagen achter de rug hebben, staat ons nog een groot deel van de winter te wachten. Gelukkig zitten we in een droog en warm huis, waardoor we goed tegen deze koude periode kunnen. Echter, toch is het belangrijk dat we niet vergeten om ook te zorgen dat ons dak er in topvorm bij ligt en klaar is voor de winter.

Bart (70) haalde op nieuwjaarsdag het nieuws omdat hij ieder jaar, en dus ook in 2021, het dak op ging om het jaartal, dat hij met anderkleurige dakpannen in het dak heeft liggen, te veranderen. Hoewel dit natuurlijk een leuk bericht is, waar wij als dakdekker van kunnen genieten, kan hier een tweede reden achter zitten dan een traditie; checken of de dakpannen nog goed vast liggen.

Waarom u juist in de winter zeker wilt weten dat uw dakpannen goed vast zitten

Dit is belangrijk, en zeker in de winter. De meeste reparaties die wij in dit seizoen met spoed uit moeten voeren zijn namelijk reparaties aan afgewaaide of verschoven dakpannen, met lekkage tot gevolg. Dit komt door de weersomstandigheden in de winter. Zowel doordat het in de winter harder waait als door lage temperaturen en vorst, maar ook bijvoorbeeld omdat vogels onder uw dakpannen nesten kunnen bouwen om in de lente te broeden.

Door de vorst, of doordat de temperatuur soms aardig kan schommelen, kan het zijn dat bepaalde elementen van uw dak krimpen. Dit kan spanning in uw pannen veroorzaken en zorgen dat deze barsten of los komen te liggen. Daarbij geldt dat als één dakpan instabiel is, andere dakpannen daaromheen ook los kunnen komen te liggen of zelfs gaan verschuiven. Ook kan er speling op het dak ontstaan doordat het buiten de pan koud is, maar vlak daaronder de warmte van een goedgestookt huis zit.

Lekkage herkennen

Check zelf of uw pannen vast liggen, of laat ons het controleren tijdens een gratis dakinspectie

Als het dan ineens hard waait, kan het natuurlijk gebeuren dat de dakpannen ook echt van het dak komen. Dat kan weer grote schade tot gevolg hebben en zelfs gevaarlijke situaties door rondvliegende dakpannen veroorzaken. Gelukkig is dit allemaal eenvoudig te voorkomen met regelmatig onderhoud van uw dak en door af en toe de boel eens te inspecteren, zoals ook Bart dat doet.

Wat u ook kunt doen is ons inschakelen voor een gratis dakinspectie. Wij kijken bij deze inspectie naar alle elementen van uw dak die extra te lijden hebben onder de winter. Niet alleen checken we dus of uw dakpannen nog goed vast liggen, maar we controleren ook gelijk uw dakgoten en regenafvoer. Daarnaast kijken we natuurlijk naar de schoorsteen en controleren we de nokvorst. Ook zorgen we dat takjes en blad van uw dak af is en brengen we u uitgebreid verslag uit.

Wilt u dat wij voor uw dak komen zorgen? Vraag dan nu gratis en vrijblijvend onze dakinspectie aan. Wij zijn er graag voor u.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis Offerte Aanvragen

Wij rekenen geen kosten voor het maken van een vrijblijvende offerte!