Schoorsteen renovatie - Dakonderhoud Van Dooren
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Schoorsteen renovatie

Schoorsteen renovaties, waarom dit stukje van het dak zeer kwetsbaar is

Vraag een dakdekker wat de meest kwetsbare plek van het dak is, en vaak komt er dit antwoord uit: De schoorsteen. Hoewel natuurlijk de nokvorst ook een kandidaat is, gaan wij toch voor de laatste. Waarom? Simpel:

De schoorsteen is een deel van het dak dat boven alles uitsteekt. Hierdoor vangt het letterlijk meer wind, en regen. Daarnaast is de schoorsteen een punt waar veel warmte uitkomt, en zijn er dus grote temperatuurverschillen tussen de binnen- en buitenkant van de schoorsteen.

En dus is het een plek waar veel verschillende invloeden samenkomen. En dit terwijl er ook veel materiaal aan een schoorsteen zit. Zo is een schoorsteen vaak gemetseld, maar ligt er lood of zink omheen voor een goede isolatie en afdichting, en vind je in het plateau vaak beton of cement. Combineer dit met een metalen kap en je hebt een ingewikkeld technisch hoogstandje dat je normaal gesproken niet meer opvalt.

Eigenaren van huizen of panden: Schoorsteen renovatie!

En daar zit dus het probleem, hij valt ons niet meer op. Daardoor zien we dus ook niet of er onderhoud nodig is, of kijken we er zelfs gewoon helemaal langs. Daardoor is de schoorsteen extra kwetsbaar, want vaak wordt er minder op gelet. Gelukkig kijken wij, mochten we bij u het dak op moeten voor een andere klus, altijd meteen naar de schoorsteen.

Bijvoorbeeld met lekkages kan het zelfs zo zijn dat het probleem niet begint op het dak, maar in de schoorsteen. Als bijvoorbeeld voegen poreus zijn geworden, stenen doorslaan of afdichtstrips niet goed liggen, dan kan er vocht via uw schoorsteen binnen komen. Als dit vervolgens door een spouw of door isolatiemateriaal heenloopt, dan heeft u een lekkage die ver van uw rookkanaal lijkt te beginnen.

Vaak zijn het kleine ingrepen, soms moeten we een schoorsteen renoveren

Gelukkig bestaan er voor grote toekomstige problemen vaak kleine preventieve oplossingen. Zo kan het al helpen om een keer de stenen te coaten of het voegwerk te reinigen en bij te smeren met speciale specie. Dit zorgt ervoor dat het metselwerk weer jaren meekan en beschermd is. Voor een los liggende strip is soms zelfs een rubberen hamer en wat afsluitende kit voldoende.

Echter is het soms nodig om de schoorsteen eens grondig te renoveren, door bijvoorbeeld het plateau, metselwerk of de kap te vernieuwen. Zo weet u altijd zeker dat uw schoorsteen weer stevig op het dak staat en weer en wind kan trotseren.

Het beste advies wat we u kunnen geven om de schoorsteen niet uit het oog te verliezen, is eenvoudig en goed voor uw schoorsteen. Wij vegen namelijk ook uw schoorsteen, en bieden daar zelfs onderhoudscontracten voor aan.

Nu voelen wij ons aan onze stand verplicht om natuurlijk ook even te kijken. Mocht het echt nodig zijn om uw schoorsteen te renoveren, dan geven we dit aan en stellen we graag een vrijblijvende offerte op of maken we ter plekke afspraken. Gelukkig zien we het meestal tijdig en zijn reparaties klein, waardoor we ze in overleg met u in een wip hebben uitgevoerd.

Zo weet u zeker dat uw schoorsteen (letterlijk) goed in het lood staat! Neem nu contact met ons op, dan kijken we samen wat wij kunnen doen voor uw schoorsteen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis Offerte Aanvragen

Wij rekenen geen kosten voor het maken van een vrijblijvende offerte!