De Mossen vallen van het dak - Dakonderhoud Van Dooren
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

De Mossen vallen van het dak

Zon en dakpannen, waar u op moet letten

Het is een veelgehoorde uitdrukking van de afgelopen zomer: “Het is zo heet, de mussen vallen (dood) van het dak”. Deze uitdrukking is eigenlijk een verbasterring van “de mossen vallen van het dak” en gaat dus niet over vogels, maar over de vorming van mos op uw dak. Als het warm is, groeit mos extra hard op alle oppervlakken, vooral als het af en toe ook regent. Nu zijn er een hoop manieren on te zorgen dat er geen vogels op uw dak nestelen, maar daarover voor de lente meer op dit blog.

Echter hebben we een lange en vrij droge zomer achter de rug. Hierdoor kan het mos afsterven, met allerlei gevolgen voor uw dak. Zo kan mos namelijk uw dakpannen beschadigen, en kunnen ze er zelfs van barsten. Een ander gevolg van uitgedroogd mos is dat het uw gootsteen inschuift en uw afvoer verstopt.

Mos, alg en pannendaken

Vaak zijn wij in de nazomer ingeschakeld om lekkages te verhelpen op pannendaken en rondom lood en zinkwerk. Mos en alg zijn een van de grote boosdoeners (voor platte daken geldt vaak wat anders). Wat wij na een lange (droge) zomer dan ook meteen doen bij lekkage op uw pannendak, is zoeken naar gebarsten dakpannen, mos verwijderen en de dakgoten nakijken.

Daarna behandelen wij het dak nog even snel na met een speciale coating, die ervoor zorgt dat mossen zich niet kunnen hechten aan uw dak, en daardoor niet kunnen groeien. Vooral bij betonnen dakpannen is dit een bekend probleem. Daarna kijken we natuurlijk ook nog of alle pannen stevig liggen, en zorgen wij ervoor dat alle pannen weer als nieuw zijn en stevig en schoon op uw dak liggen, klaar voor meer zon of voor de herfst.

Uw pannendak klaar voor de herfst

Als de herfst komt is uw dak op die manier goed klaar voor wind en regen, doordat de pannen het water weer goed af kunnen voeren en bovendien geen barstjes of oneffenheden meer hebben. Ook hebben we natuurlijk naar de goten en het lood en zinkwerk gekeken, zodat de hemelwaterafvoeren niet verstopt zijn of raken.

Daarnaast heeft u bij een dak met stevige geglazuurde of gecoate dakpannen ook geen zorgen over stormschade. Een goed pannendak kan tegenwoordig namelijk heel veel hebben. Een ander groot voordeel is dat we natuurlijk altijd even kijken hoe de rest van het dak erbij ligt, of de nokvorst nog goed is en de schoorsteen geen onderhoud nodig heeft.

Schakel ons in en heb uw pannendak weer piekfijn op orde

Zo zorgen wij van Van Dooren Dakonderhoud er altijd voor dat u met een gerust hart onder uw eigen dak kunt wonen. U kunt op ons bouwen, in weer en wind, ook als de mossen dood van het dak vallen. Wilt u ook zorgen dat uw dak hersteld is van de zomer en klaar is voor de herfst. Vraag dan nu hier een gratis, vrijblijvende offerte aan.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis Offerte Aanvragen

Wij rekenen geen kosten voor het maken van een vrijblijvende offerte!