De levensduur van een platdak - Dakonderhoud Van Dooren
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

De levensduur van een platdak

Een plat dak beschermen tegen de zon, waarom is dat nodig?

Nadat we in Nederland een lange zomer achter de rug hebben en veel zon hebben gehad, is het handig om even uw plat dak te checken. Nog verstandiger is om deze winter te zorgen dat u uw plat dak laat beschermen tegen de zon. Waarom is dit zo belangrijk? En hoe kunt u uw plat dak beschermen tegen zon en UV-straling?

Effect hangt af van materiaal en van dakstructuur

Het effect van zon en uv-straling op uw dak hangt af van de structuur en van het materiaal van uw plat dak. Daardoor verschillen ook de verschillende beschermingsmethoden. Zo heeft de zon veel invloed op Bitumen, maar relatief weinig op EPDM. Wel kan bij EPDM de zon weer veel invloed hebben op de isolatielaag en op de afdichtingsranden.

De manier waarop u uw dak dus het beste kunt beschermen tegen de zon is daardoor altijd anders voor ieder specifiek dak. Hieronder vertellen we u welke methoden wij gebruiken, maar natuurlijk kijken we altijd eerst goed naar het dak waar wij mee te maken hebben. Zo kunt u altijd zeker zijn van de beste oplossing voor uw dak.

Waarom is het belangrijk om mijn dak tegen de zon te beschermen?

Wij leggen een dak altijd goed aan, om te zorgen dat het zo lang mogelijk in perfecte staat blijft. Echter, tijdens het “leven” van een dak staat het aan vele verschillende weersomstandigheden en andere invloeden bloot. Vooral platte daken, door het materiaal en door de vorm, zullen, zeker als ze meer op leeftijd komen, daardoor gevoeliger worden voor verschillende invloeden. Vooral de zon is berucht.

Als uw plat dak is aangelegd met Bitumen, kan de zon zorgen dat het materiaal minder flexibel is en kunnen er kleine scheurtjes ontstaan. Bij PVC kan de zon invloed krijgen op de lijmranden en bij EPDM kan de isolatie langzaam slijten door de warmte.

Wat kunnen jullie doen om mijn plat dak tegen de zon te beschermen?

Er zijn meerdere methoden, die wij afhankelijk van uw dak toepassen. U kunt natuurlijk ook zelf aan de slag, maar door onze deskundigheid en ervaring kunnen we vaak een combinatie van de beste methoden toepassen en kijken hoe het plat dak er bij ligt. Wij gebruiken meestal een combinatie van deze methoden

  • Coating: Er zijn meerdere soorten coatings om uw plat dak te beschermen tegen zon. Wij gebruiken een duurzame coating die lang dekt en bovendien geen schade aanbrengt aan de dakstructuur en isolatie.
  • Ballast: Soms kan ballast, zoals kiezels of gras, een oplossing zijn. Vooral bij Bitumen daken wordt dit vaak toegepast. Schakel ons hier echter altijd voor in, omdat dit alleen kan als de structuur en isolatie dit aankunnen.
  • Renovatie: Soms is de dakbedekking ook gewoon te oud en “op”. In dat geval renoveren we graag (een gedeelte van) uw plat dak. Vraag hier gratis een vrijblijvende offerte voor aan.

Wilt u zorgen dat uw plat dak tegen klaar is voor de volgende stralen zon? Wij doen dit graag voor u!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis Offerte Aanvragen

Wij rekenen geen kosten voor het maken van een vrijblijvende offerte!