Spoedreparatie omdat een plat dak lekt: “Het water liep ineens naar binnen” - Dakonderhoud Van Dooren
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Spoedreparatie omdat een plat dak lekt: “Het water liep ineens naar binnen”

Lekkage tijdens een hoosbui

Als het dak lekt, is het van belang dat dit zo snel mogelijk wordt verholpen. Vooral als het water snel binnen komt. Hier zijn vele redenen voor, maar om het kort samen te vatten kan de schade behoorlijk groot worden en een hoop kosten en ellende veroorzaken.

Een paar dagen terug, toen het weer omgeslagen is, kregen wij een telefoontje uit Arnhem. “Kunnen jullie komen? Ons dak lekt.” Wij vroegen of dit al langer het geval was, om alvast te inventariseren wat we tegen zouden komen, maar de man vertelde ons dat het water ineens naar binnen liep en de lekkage nog niet eerder was opgemerkt. Logisch, want na maanden van zonneschijn kwam er ineens veel regen naar beneden. Of we nu konden komen.

Spoedreparatie van uw dak met onze 24/7 spoedservice

Het was inmiddels al voorbij elf uur in de avond, maar gelukkig staan we altijd klaar voor een spoedreparatie aan uw dak. Binnen anderhalf uur waren we ter plekke. We troffen de man met zijn vrouw in hun ochtendjassen aan in hun woonkamer, waar in een aanbouw inmiddels een aantal emmers water op de grond stonden, waar een flinke hoeveelheid druppels in hoog tempo inviel.

Voor deze spoedreparatie hadden we gelukkig alles bij ons. We hadden de man natuurlijk al gevraagd waar de lekkage ongeveer zat, en welke dakbedekking er op het plat dak lag. Meestal is het zo dat wanneer een plat dak lekt na een lange hete zomer, dit komt doordat de zon de dakbedekking kwetsbaar heeft gemaakt.

Een spoedreparatie van het dak was echter lastiger uit te voeren, omdat het hoosde van de regen. Allereerst hebben we er daarom voor gezorgd dat we een noodreparatie uitvoerde om de waterval van druppels in de woonkamer te stoppen. We hebben de plek waar de lekkage begon opgespoord en tijdelijk dichtgemaakt. Dit is een klus die ervaring vraagt, omdat wanneer een dak lekt het water vaak op meerdere plekken naar beneden kan komen, maar niet altijd op de plek waar het door het dak heen gaat.

Ervaring en deskundigheid zorgt voor snelle oplossing

De regen was in een keer geen probleem, maar meer een oplossing. Door stukken van het dak tijdelijk droog te houden, zagen we dat het water niet allemaal naar de regenpijp liep, maar een deel naar een ander punt op het plat dak, wat dus betekende dat het plat dak daar een beetje gedeukt was. Dit geeft verhoogt risico op lekkage, dus toen we daar de bitumen dakbedekking loshaalden, merkten we dat de onderkant en de isolatie nat waren. Daar kwam het water dus binnen.

Terwijl een van de twee vaklui een grote paraplu boven de ander hield, heeft onze andere topper ter plekke een nieuw stuk aan het dak gebrand, waardoor de lekkage al snel stopte. Daarna hebben we natuurlijk een afspraak gemaakt voor een grondige check en reparatie, maar de spoedreparatie van het dak was geslaagd. De man, die was opgebleven om alles te regelen, was zeer opgelucht, maar toch ook wel een beetje bezorgd: “Het is nu 3 uur ’s nachts, slapen jullie wel genoeg.” Ons antwoord: “Ja hoor, alleen niet als het weer ineens omgeslagen is, dan hebben we vaak een spoedreparatie op het dak uit te voeren”

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis Offerte Aanvragen

Wij rekenen geen kosten voor het maken van een vrijblijvende offerte!