Dakdekker Weetjes - Dakonderhoud Van Dooren
Dakdekker weetjes
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Dakdekker Weetjes

Dakweetjes, weetjes over uw dak:

Als dakdekker hebben wij inmiddels 30 jaar ervaring en plezier in ons werk, wat ons natuurlijk een hoop kennis heeft opgeleverd over het dak. Wist u bijvoorbeeld dat er dakpannen bestaan die al eeuwenlang monniken en nonnen worden genoemd, vanwege de manier waarop ze zijn gestapeld? Dergelijke feitjes doen het natuurlijk altijd leuk op feestjes, maar er zijn ook een aantal dingen die behoorlijk handig zijn om te weten:

In het eerste deel van deze terugkerende post zetten we een aantal handige, nuttige en leuke weetjes over het dak voor u uiteen, en in dit blog kunt u over sommige zaken meer lezen.

Dak is het belangrijkste onderdeel van uw huis, maar ook het kwetsbaarste

Een dak is het sluitstuk van uw huis en zorgt ervoor dat uw huis beschermd is tegen allerlei vormen van weersomstandigheden. Het dak is daarom een zeer belangrijk onderdeel van uw huis. Echter, doordat een dak vaak uit vele lagen materiaal en constructies bestaat, is het ook een van de kwetsbaarste gedeeltes van uw huis.

Daarom is het altijd goed om te kiezen voor een ervaren professional op uw dak. Zij weten namelijk precies wat ze waar kunnen tegenkomen en hoe ze dit goed, efficiënt en voor een goede prijs kunnen oplossen.

Een dak kan lang mee, maar er zijn grote verschillen tussen levensduur van materialen

Hoe lang kan een dak mee, is een veel gestelde vraag aan ons, maar ook één waar wij niet zomaar antwoord op kunnen geven. Sommige platte daken zijn bijvoorbeeld na 15 jaar al aan vervanging toe, terwijl we ook wel eens een 65-jarig pannendak tegenkwamen dat toen pas gerenoveerd hoefde te worden.

Houd rekening met de volgende indicaties:

  • Bitumen: 25 jaar
  • EPDM en PVC: 40 jaar
  • Betonnen dakpannen: 50 jaar
  • Keramische dakpannen: 65 jaar

Dit zijn natuurlijk indicaties, omdat het heel erg af kan hangen van de omstandigheden en van het onderhoud. Wel kan regelmatig onderhoud de levensduur van een dak aardig rekken. Benieuwd naar hoe uw dak ervoor staat? Vraag dan een gratis vrijblijvende dakinspectie aan, waarbij wij u kunnen informeren over de status van uw dak, benodigd onderhoud en onze verwachtingen.

Dakdekker weetjes

Verzekering van een dak

Een dak kan niet geheel verzekerd worden, omdat schade en de gevolgen daarvan vaak onder meerdere verzekeringen vallen. Zo zijn vaak de opstal en de inboedelverzekering degene bij wie schade kan worden geclaimd, maar kan ook de WA- en zelfs brandverzekering een rol spelen.

Voorwaarde is natuurlijk wel dat het dak aantoonbaar onderhouden is. Daarom is het belangrijk om een gecertificeerde dakdekker in te schakelen. Gelukkig kunt u hiervoor altijd bij ons terecht, en kunt u zelfs onderhoudscontracten met ons bespreken.

Kosten van een dakdekker

Wij maken bij werkzaamheden altijd gratis en vrijblijvend een offerte aan. De reden dat we dit doen, in plaats van de prijzen op de website te zetten, is omdat ieder dak uniek is, en omdat we vaak werkzaamheden kunnen combineren, wat het voor u voordeliger maakt.

Wilt u weten wat we voor uw dak kunnen doen? Vraag dan nu gratis een vrijblijvende offerte of dakinspectie aan.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis Offerte Aanvragen

Wij rekenen geen kosten voor het maken van een vrijblijvende offerte!