Vier zaken die aantonen dat uw dak onderhoud nodig heeft, deel 2 - Dakonderhoud Van Dooren
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Vier zaken die aantonen dat uw dak onderhoud nodig heeft, deel 2

Vier zaken die aantonen dat uw dak onderhoud nodig heeft, deel 2

Wilt u weten of onderhoud aan uw dak nodig is? Dan kunt u kiezen om ons een gratis dakinspectie uit te laten voeren. Hoewel dit gratis is, kost het toch tijd, terwijl dat soms niet nodig is. Daarom geven we u in drie artikelen een aantal tips hoe u zelf kunt zien of onderhoud nodig is. In het eerste deel wezen we u erop dat het beter is om niet op het dak te klimmen en dat vocht een duidelijke indicatie kan zijn. In dit artikel gaan we kijken hoe u snel kunt zien of uw pannendak onderhoud, reiniging of kleine reparaties nodig heeft.

Alg, mos en groene uitslag, een duidelijke indicatie voor onderhoud.

Voor pannendaken geldt dat “groen” op uw dak, oftewel alg, mos of andere groene uitslag, een duidelijke indicatie zijn. Want algen en mossen hechten zich aan uw dakpannen. Op zich is dat niet zo problematisch, maar het kan grotere problemen veroorzaken:

  • Water kan moeilijker wegstromen. Hierdoor moet water een andere route zoeken. Meestal is dit over de pannen die nog vrij zijn. Echter kan dit tot gevolg hebben dat meer alg of mos gaat groeien, dat een deel van het dak zwaarder wordt belast door hemelwater en dat uw goot of regenpijp verstopt kan raken.
  • Uw pannen worden poreus en minder sterk. Doordat groen zich hecht aan uw dakpannen kunnen er kleine barstjes ontstaan in uw dakpannen. Nu kunnen de meeste dakpannen wel wat hebben, maar toch kan dit uiteindelijk slecht zijn voor het dak. Zo kan bijvoorbeeld een pan barsten of water doorlekken, waardoor u binnen last krijgt van lekkages.

Als u groene uitslag op het dak ziet, bijvoorbeeld mos of alg, maak dan een afspraak om uw dak zo snel mogelijk te laten reinigen. Ook is het een goed idee om uw dakpannen (opnieuw) te laten impregneren. Zo voorkomt u vorming van nieuw groen en beschermt u uw dakpannen en uw dak.

Gevolgen van een daklekkage

Vogelpoep en andere sporen van vogels.

Vogels zullen altijd wel proberen ergens op een dak te zitten. Hoewel u dit met vogelwering kunt voorkomen, maken veel huishoudens hier geen gebruik van. Let daarom op de aanwezigheid van vogelpoep, zowel aan de randen als rond de nok. Vogelpoep op de nok kan namelijk, als er veel ligt, wijzen dat vogels hier zeer veel landen. Dit kan iedere keer een heel kleine impact hebben, maar uiteindelijk leiden tot verschuivingen en beschadiging.

Aan de randen kan het echter op een serieuzer probleem wijzen, namelijk vogels in uw dak. Dit kan zeer veel schade veroorzaken aan uw dak, isolatie en dakconstructie. Ziet u veel vogelpoep in een klein gebied aan de rand? Dan is het verstandig om ons hiernaar te laten kijken.

Twijfel?

Als u algen en mossen ziet, of vindt dat uw dak veel vogelpoep bevat, maar u toch niet zeker weet of er onderhoud nodig is, dan kunt u altijd bij ons terecht voor een gratis dakinspectie. Vraag die hier nu aan!

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis Offerte Aanvragen

Wij rekenen geen kosten voor het maken van een vrijblijvende offerte!