Vier zaken die aantonen dat uw dak onderhoud nodig heeft, deel 1 - Dakonderhoud Van Dooren
Gevolgen van een daklekkage
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Vier zaken die aantonen dat uw dak onderhoud nodig heeft, deel 1

Vier zaken die aantonen dat uw dak onderhoud nodig heeft, deel 1

Een goed aangelegd en onderhouden dak kan jaren mee. Zeker als u gekozen heeft om de werkzaamheden door een goede en ervaren dakdekker uit te laten voeren. Dat uw dak op een bepaald moment op is, is helaas een gegeven, maar gelukkig kan goed onderhoud dit uitstellen en u veel geld en ellende besparen.

Maar hoe weet u dat er onderhoud aan uw dak nodig is? En kunt u dat zelf zien? Natuurlijk kunt u een gratis dakinspectie inplannen, maar soms is het handig als u zelf ziet dat er bepaalde werkzaamheden, zoals reiniging, onderhoud of reparaties, nodig zijn. In dit artikel en twee andere artikelen vertellen wij u waar u op moet letten.

Om te beginnen, kijk goed en rustig naar uw dak, zonder er bovenop te klimmen

We beginnen met een belangrijk advies, veroorzaak geen schade. Naast het garanderen van uw eigen veiligheid, wilt u natuurlijk ook zorgen dat u geen extra schade aanricht aan uw dak. Als u dus niet zeker weet of er onderhoud nodig is en denkt dat dat alleen maar kan worden vastgesteld door op het dak zelf te klimmen, schakel ons dan in voor een gratis dakinspectie. Zo weet u zeker dat er geen schade ontstaat door lopen over een dak.

Een dak, zeker een plat dak, kan kleine schade oplopen bij overbelasting, dus bijvoorbeeld door erover te lopen. Als een gratis dakinspectie niet nodig is, dan is het beter om bijvoorbeeld vanaf de straat, uit een raam of vanaf een ladder te kijken. Daarom zijn alle tips in dit artikel zaken die u redelijk snel kunt zien zonder óp het dak te moeten klimmen.

Water en vocht als de meest duidelijke indicatie dat onderhoud nodig is.

Water en vocht zijn natuurlijk de makkelijkste indicatoren dat er onderhoud of werkzaamheden noodzakelijk zijn. Bij vochtplekken kan het natuurlijk zijn dat u een daklekkage heeft, wat zo snel mogelijk moet worden opgelost. Maar ook als water moeilijk wegloopt vanaf uw dak, kan dat erop wijzen dat onderhoud aan uw dak nodig is. Het kan namelijk zijn dat er, wanneer er vocht blijft liggen, reiniging nodig is. Ook kan het wijzen op vervorming van het dak.

Zit uw dakgoot verstopt of ligt er vuil op het dak waardoor water niet makkelijk weg kan, dan kan dit eenvoudig worden opgelost door het dak of de goten te reinigen. Echter, bij langdurige problemen gaat het water andere routes zoeken, waardoor lekkages kunnen ontstaan. Check daarom bij een plat dak of er veel water blijft liggen na een regenbui en bij een schuin dak of water snel wordt afgevoerd, bijvoorbeeld door een flesje water eroverheen te gieten.

Bij een schuin dak kunt u dit ook zien aan andere zaken, waarover wij in het volgende deel meer schrijven. Mocht u nu al denken dat er onderhoud nodig is, maar weet u het niet zeker? Vraag dan nu een gratis dakinspectie aan. Wij kijken graag met u mee.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis Offerte Aanvragen

Wij rekenen geen kosten voor het maken van een vrijblijvende offerte!