Veiligheid op het dak - Dakonderhoud Van Dooren
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Veiligheid op het dak

Veiligheid op het dak, zo regelt u het als u zelf het dak op gaat

In het afgelopen jaar hebben we gezien dat veel mensen meer zijn gaan klussen in en rondom het huis. Logisch, want door de pandemie van dit jaar zaten we meer thuis. Daardoor realiseren we ons dat ons huis belangrijk is, maar ook dat onderhoud noodzakelijk is. Uw dak vormt daar geen uitzondering op.

Veel mensen hebben dan ook zelf hun gereedschap gepakt, en zijn het dak op gegaan om het bijvoorbeeld schoon te maken, of om (kleine) reparaties uit te voeren. Op zich is daar helemaal niets mis mee, als u maar weet wat u doet en hoe u dat moet doen. Echter, één van de meest belangrijke issues als u zelf het dak op gaat, is veiligheid! Wij vertellen in dit blog hoe u daar goed voor zorgt.

Veiligheid staat altijd voorop

Wat er ook gebeurt, hoeveel u er ook mee bespaart en hoeveel spoed er ook op zit, één ding is belangrijker. Uw veiligheid. En natuurlijk de veiligheid van uw dak. Een dak heeft nu eenmaal de eigenschap om hoog boven de grond te zitten, en een ongeluk zit helaas in een klein hoekje. Bovendien kunt u, als u niet goed weet hoe met het dak om te gaan, ook uw dak beschadigen.

Om te voorkomen dat er ongelukken gebeuren, kunt u natuurlijk ook het onderhoud aan uw dak overlaten aan een ervaren dakdekker. Zo kunt u ons inschakelen voor een gratis dakinspectie, waarbij wij vrijblijvend kijken hoe uw dak ervoor ligt. Ook kunnen we zorgen voor het nodige onderhoud en voor reparaties, tegen een scherpe prijs met vooraf een vrijblijvende offerte.

Veilig zelf het dak op? Zorg dat u deze zaken goed regelt!

Als u toch graag zelf het dak op wilt, lees dan de volgende tips om dit veilig te doen.

  • Ga niet alleen. Zorg dat er iemand is om u te helpen, bijvoorbeeld om de ladder vast te houden of gereedschap in een emmertje te leggen, wat u met een touw omhoog kunt hijsen. Ook kan een tweede persoon hulp inschakelen wanneer nodig of bijvoorbeeld uw ladder rechtzetten als deze omgevallen is.
  • Bereid u goed voor. Zorg dat u een plan heeft en dat u ruimte heeft, ook om de ladder neer te zetten. Met een voorbereid plan kunt u met slechts enkele keren klimmen veel zaken doen.
  • Zeker uzelf. Als het kan, zeker uzelf met een professionele zekering, bestaande uit touwen, haken en een veiligheidstuig.
  • Gebruik NOOIT zwaar gereedschap. Niet alleen kan dit uw dak beschadigen, maar ook zorgen voor gevaarlijke situaties, bijvoorbeeld door terugslag. Dit geldt zeker voor hogedrukreinigers.
  • Ken uw dak. Sta niet op zwakke plekken en gebruik geen bijtende schoonmaakmiddelen.

Als u er toch niet helemaal zeker van bent, staan wij voor u klaar. U kunt zelfs met ons meekijken, zodat we u alles kunnen vertellen over goed en veilig onderhoud voor uw dak. Vraag daarom nu een gratis dakinspectie aan, en we zien elkaar snel!

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis Offerte Aanvragen

Wij rekenen geen kosten voor het maken van een vrijblijvende offerte!