Isolatie van uw dak - Dakonderhoud Van Dooren
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Isolatie van uw dak

Isolatie van uw dak. Aan de binnenkant of aan de buitenkant?

Eén warm huis is een comfortabel huis. Dus zorgen vele huiseigenaren ervoor dat hun huis lekker warm blijft. Echter, stoken alleen is zeker niet de beste optie. De tarieven voor gas worden steeds hoger en bovendien is op veel plekken besloten om op termijn van het aardgas af te gaan. Hierdoor moeten steeds meer huiseigenaren op zoek naar alternatieven. Wat zeker is, is dat isolatie van groot belang is.

Uw huis blijft er beter warm en in de zomer koel door. Bovendien zorgt het voor fors lagere energiekosten doordat u minder hoeft te stoken en krijgt uw huis een beter energielabel. Dit kan u veel geld schelen en uw huis wordt er meer waard door. Bovendien zult u bij alternatieven voor aardgas een stuk minder kwijt zijn, omdat u bijvoorbeeld geen grote(re) warmtepomp nodig heeft en hier alternatieven voor kunt gebruiken.

Uw dak isoleren helpt om de stookkosten flink te verlagen.

De meeste warmte in een huis lekt weg via het dak. Doordat het dak boven op de verwarmde ruimte ligt en warmte opstijgt, verlaat veel warmte een ruimte door het dak. Daarom is de beste eerste stap voor een beter geïsoleerde woning het isoleren van het dak. Echter, kunt u uw dak het beste isoleren aan de binnenkant of aan de buitenkant? Beide methodes hebben voordelen en nadelen:

  1. Dak isoleren aan de binnenkant: Deze methode heeft als groot voordeel dat uw dakbedekking niet moet worden verwijderd en daarna opnieuw worden aangelegd. Daardoor is het goedkoper. Isolatie kan tussen de dakbalken of onder de platen worden geplaatst. Nadeel is dat het iets minder rendement oplevert en u moet er goed op letten of uw huis voldoende geventileerd is. Dit kan zeker bij oude huizen problemen opleveren.
  2. Dak isoleren aan de buitenkant. U kunt kiezen om uw dak te laten isoleren aan de buitenkant. Dit levert optimaal rendement en geeft minder problemen met ventilatie. Nadeel is dat de dakbedekking eerst moet worden verwijderd, waardoor dit prijzig kan zijn. Daarom adviseren we dit te doen in combinatie met een dakrenovatie. Ook is het handig om te kijken om dit samen met uw buren te doen, zodat er geen hoogteverschillen ontstaan.

De beste optie om uw dak te isoleren hangt af van uw dak, woning en wensen

Zoals u ziet hangt het helemaal af van uw unieke dak en situatie. Afhankelijk van andere werkzaamheden en uw budget kunnen beide methodes gelukkig een goed rendement opleveren. Desondanks werkt het beter om uw dak te isoleren aan de buitenkant, maar dit is een relatief dure ingreep.

Hierdoor kiezen vele huiseigenaren om hun dak te isoleren aan de binnenkant. Dat levert al voldoende rendement op om vrolijk van te worden. Voor uw portemonnee en voor het milieu! Wilt u persoonlijk advies en kijken wat de mogelijkheden zijn in uw unieke situatie? Wij adviseren u graag. Vraag nu een offerte aan of een adviesgesprek en wij geven u alle opties voor uw unieke dak en situatie.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis Offerte Aanvragen

Wij rekenen geen kosten voor het maken van een vrijblijvende offerte!