Is uw dak al klaar voor de koude en natte periode? - Dakonderhoud Van Dooren
Wat houdt een dakinspectie in?
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Is uw dak al klaar voor de koude en natte periode?

Is uw dak al klaar voor de herfst? Hier moet u rekening mee houden

De herfst lijkt dan toch echt begonnen te zijn, dus dat betekent natuurlijk een hoop voor het weer en dus voor uw dak. Kan uw dak tegen regen en wind? Hoe goed is de afvoer op uw dak tegen blaadjes beschermt? Liggen de dakpannen los of zitten ze goed vast? Staat de schoorsteen nog recht en stevig? Is de schoorsteen geveegd? Zijn de dakgoten nog goed?

Dit zijn allemaal vragen die u kunt hebben. Vooral als u in een wat ouder huis woont, is het slim om een aantal dingen te checken. Wij komen uiteraard graag langs voor een check en om uw dak klaar voor de herfst te maken.

Wat we altijd checken

Wij kijken bij een herfstcheck altijd naar de volgende zaken:

  • Pannendak: Op uw pannendak gaan we natuurlijk kijken of de dakpannen goed vast zitten. Als dakpannen los liggen, kan dit namelijk lekkages veroorzaken en ze kunnen naar beneden vallen. Ook kijken we naar de kantpannen en naar de nokvorst.
  • Plat dak: Op het plat dak kijken we altijd of de dakbedekking goed door de zomer heen is gekomen. Veel zon kan namelijk zorgen voor slijtage en beschadigingen. Ook kijken we even of de afdichtstrips nog goed zitten en waterdicht zijn.
  • Afvoeren en goten: We controleren natuurlijk of de afvoeren en goten goed zijn, en of ze niet verstopt kunnen raken met bladeren. Ook checken we even of alles nog stevig aan uw dak vast zit, zodat u weet dat uw dak en muren zijn beschermd.
  • Schoorsteen: Zeker als het hard gaat waaien, is het belangrijk dat uw schoorsteen nog in goede staat is. Wij controleren of hij in ’t lood staat, of het voeg en metselwerk nog goed zijn en of het plateau nog stevig is.
  • Rookkanalen: We overleggen altijd met u of uw rookkanalen zijn geveegd. Het is goed om dit te doen voordat u uw kachel/open haard weer gaat gebruiken, dus adviseren we dit meestal voor het begin van de herfst te laten doen.

Waarom is het goed om het dak te checken en aan te pakken

De meest voor de hand liggende redenen om dit alles voor de herfst even te checken en eventuele zaken tijdig op te lossen lijkt voor de hand te liggen: Het weer. Als het gaat regenen en waaien is uw dak gevoeliger voor schade en heeft u (logischerwijze) meer kans op schade.

Echter komt daar nog bij dat wij het in de herfst vaak al vrij druk hebben. Helaas zijn er veel huizenbezitters die niet hun dak checken voor de herfst. Meestal gaat dit gelukkig gewoon goed, maar soms moeten we voor een spoedklus langs komen. Daarnaast is het moeilijker om grotere werken op uw dak te plannen, omdat we rekening moeten houden met het weer.

Neem contact met ons op om uw dak herfstklaar te maken.

Daarom is het verstandig om ons zo snel mogelijk in te schakelen, zodat uw dak klaar is voor de herfst en voor de winter. Wij staan natuurlijk altijd voor u klaar, weer of geen weer!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis Offerte Aanvragen

Wij rekenen geen kosten voor het maken van een vrijblijvende offerte!