Wat zijn nu echt de verschillen tussen materiaal voor mijn plat dak - Dakonderhoud Van Dooren
Dakverzekering
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Wat zijn nu echt de verschillen tussen materiaal voor mijn plat dak

De verschillen tussen Bitumen, EPDM en PVC op het plat dak

Er zijn verschillende materialen waarmee u een plat dak kunt laten bedekken. De meest gebruikte zijn Bitumen, EPDM en PVC. Maar wat zijn dit nu precies voor materialen, en wat zijn eigenlijk de voor- en nadelen? Op onze site kunt u dit al beknopt lezen, maar vandaag besteden we er wat uitgebreider aandacht aan.

Om te beginnen is de keuze voor het beste materiaal natuurlijk geheel afhankelijk van uw dak en uw situatie. Het kan zijn dat er speciale wensen zijn, of dat uw dak tegen bepaalde omstandigheden beter bestand moet zijn dan tegen anderen. Daarom raden wij u aan om ons altijd een kijkje te laten nemen en een gratis vrijblijvende offerte aan te vragen als u uw plat dak (opnieuw) wilt aanleggen.

Bitumen dakbedekking

Bitumen, of dakleer, is een klassiek materiaal, en wordt al vele eeuwen ingezet in de bouw. Vroeger werd het bijvoorbeeld gebruikt om houten schepen waterdicht te maken. Dit materiaal komt in de natuur voor, maar is in de huidige dakbedekking een restproduct van de productie van (auto-)brandstoffen.

Bitumen heeft als grote voordeel dat het flexibel is en zeer waterdicht. Daardoor is het vooral geschikt voor een plat dak met ingewikkelde vormen of waar veel water over afgevoerd wordt. Bitumen heeft echter als zwakkere punten dat het niet goed tegen zonnestraling kan. Bij goed onderhoud gaat het zo’n 25 jaar mee.

EPDM

EPDM is een synthetisch materiaal van gevulkaniseerd rubber, dat in folie op uw dak wordt gelegd. Het is een duurzaam en recyclebaar materiaal en daardoor beter voor het milieu. Het heeft een veel langere levensduur dan andere vormen van dakbedekking voor een plat dak, namelijk zo’n 40 jaar.

Ook heeft het als grote voordelen dat het beter waterbestendig is, en ook goed tegen andere weersomstandigheden kan. Echter is het materiaal wel moeilijker aan te brengen en te repareren, en bovendien van zichzelf al iets duurder. Op langere termijn is EPDM vaak zeer voordelig, maar het is even een kleine investering bij de aanleg.

PVC

PVC is een kunststof materiaal dat in wordt aangeleverd. Het grote voordeel van deze methode is dus dat het flexibel toepasbaar is. Daarnaast is PVC een waterdicht materiaal en goed bestendig tegen allerlei weersinvloeden. PVC is recyclebaar, waardoor het uiteindelijk relatief milieuvriendelijk is.

Bovendien is PVC makkelijk te onderhouden en te repareren indien nodig. Er is bijna geen onderhoud nodig door de stevigheid van het materiaal. Een nadeel van PVC is dat het 25 jaar meegaat en dus relatief prijzig is, hoewel dat vaak qua onderhoud wel weer bespaard wordt in de loop van de jaren. Ook kan het zijn dat het bij de lijmranden minder waterdicht is, maar dit is natuurlijk bij aanleg door een goede dakdekker, zoals Van Dooren Dakonderhoud, geen probleem

Advies nodig voor de beste dakbedekking voor uw plat dak? Vraag een offerte aan

Door onze jarenlange ervaring en grote deskundigheid op het gebied van uw plat dak, kunnen wij u altijd goed advies geven over de unieke situatie op uw dak. Wilt u uw plat dak laten aanleggen, repareren of renoveren? Vraag dan nu gratis een vrijblijvende offerte bij ons aan!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis Offerte Aanvragen

Wij rekenen geen kosten voor het maken van een vrijblijvende offerte!