Dakdekker nodig in Veghel - Dakonderhoud Van Dooren
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Dakdekker nodig in Veghel

Als dakdekker kom je overal, ook in Veghel

Als dakdekker in een van onze 17 ploegen kom je nog eens ergens. Door heel het land hebben we opdrachten, waardoor we vele soorten daken kennen. Daarnaast zijn omstandigheden overal verschillend en zien we soms de gekste situaties.

In augustus belde een man ons om eens naar een lekkage op zijn plat dak te komen kijken. De man woonde in een verbouwde boerderij net buiten het dorpje Veghel, midden tussen de weilanden in het Brabantse coulisselandschap. Zodra wij het plat dak van zijn garage, waar de lekkage zat, opklommen, zagen we – tot onze grote verbazing – een flinke tak op zijn plat dak liggen.

Geen lekkage gemerkt, dus geen probleem?

De man vertelde dat deze gedeeltelijk van een boom was afgeknapt, zachtjes op het dak was beland en daar rustig “een maand of twee” was blijven liggen. Omdat de tak langzaam naar beneden was gekomen had de man het zelf eerst niet opgemerkt, en later besloten om hem maar te laten liggen. Bovendien had hij de lekkage niet opgemerkt

In de omgeving van Veghel, waar deze man woonde en een dakdekker nodig had, staan veel populieren. Deze bomen zijn daar ooit aangeplant voor de productie van klompen en luciferhout, waardoor ze snel groeien en dus snel breken.

Spoedservice bij spoed

Nu kan een dak wel een stootje hebben, maar als het toch misgaat en er een dergelijke grote tak hard op uw dak valt, kunt u ons natuurlijk altijd bellen voor onze 24/7 spoedservice. Deze man vond dat niet nodig, aangezien er geen schade leek te zijn ontstaan aan zijn dak.

Helaas is het lang veel gewicht laten leunen op een plat dak met bitumen dakbedekking niet goed voor de bedekking. Bitumen is flexibel, maar bij langdurige belasting kunnen microscopisch kleine scheurtjes en daardoor lekkages ontstaan. Het eerste wat wij dan ook vaak doen op platte daken is kijken of er niet nog een stapeltje stenen op ligt en checken of er regelmatig over het dak gelopen wordt.

Ervaring

Een tak van dit formaat waren we echter niet eerder tegengekomen. Gelukkig bestaan onze teams altijd uit de beste vaklui, en dus zagen we het meteen. Het punt waar de lekkage binnenkwam was daardoor ook snel gevonden. De tak (waar de bladeren deels nog aanzaten) leunde op één van haar uiteinden, en daaronder was een scheur ontstaan in een stuk dakleer (ook wel bitumen). Ook was er ruimte ontstaan bij de aanhechting met de onderliggende strook.

We hebben eerst die tak losgemaakt en van het dak af gehaald, waarna we het beschadigde stuk dakleer opnieuw hebben vast gebrand en voor de zekerheid hebben overlapt met een nieuw stuk dakleer. Daarna hebben we de rest van het dak goed nagekeken en bekeken of de afvoeren en de afsluitende strips nog goed waren. Dat was maar goed ook, want de tak was al wat bladeren verloren, die de regenpijp blokkeerden.

Houd het klein en ben er tijdig bij met lekkages

Dit probleem leek misschien klein voor de klant, maar de gevolgen (lekkages) hadden behoorlijk uit de hand kunnen lopen. We hebben de man geadviseerd om met de gemeente te bellen om de veiligheid van deze bomen te laten checken, en daarnaast ervoor gezorgd dat het plat dak schadevrij er weer jaren tegenaan kan.

Doordat we door heel het land komen, hebben we veel expertise opgedaan en soms de gekste dingen gezien, maar we draaien nergens onze hand voor om en zorgen er altijd voor dat uw dak er tiptop bijligt en u warm en droog kunt wonen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis Offerte Aanvragen

Wij rekenen geen kosten voor het maken van een vrijblijvende offerte!