Gevolgen van een lekkage - Dakonderhoud Van Dooren
Gevolgen van een daklekkage
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Gevolgen van een lekkage

Gevolgen van een lekkage

Het is iedere huiseigenaar wel eens overkomen, druppels die door het dak heen komen. Een goed aangelegd en onderhouden dak lekt niet zo snel, maar een lekkage kan altijd voorkomen en helaas grote schade aanrichten als u niet op tijd actie onderneemt. Daarom, en omdat lekkage het meest voorkomende probleem op het dak is, vinden wij het belangrijk om u er alles over te vertellen, zodat u niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Vandaag vertellen we u in het laatste deel van dit driedelige blog alles over de gevolgen van een lekkage op uw dak en natuurlijk wat wij kunnen doen om dit te repareren. Wat we u alvast op het hart willen drukken, is dat voorkomen altijd beter is dan genezen. U leest er in deel 1 en deel 2 alles over.

Lekkage, een klein probleem met soms grote gevolgen

We hebben helaas wel eens situaties gezien waarbij mensen lang gewacht hebben om ons in te schakelen om een mogelijke lekkage te verhelpen. Dit is jammer, omdat kleine lekkages vaak goedkoop en simpel op te lossen zijn. Als u ze te lang laat zitten kunnen ze echter steeds groter worden en wordt ook de schade lastiger te repareren. Wij zien ze bovendien vaak al aankomen bij onze gratis dakinspectie.

Er zijn een aantal gevolgen waar u rekening mee moet houden bij lekkages. Een aantal gevolgen van lekkages die niet tijdig verholpen worden zijn:

  • Schade aan verf, stucwerk en behang. Bij een lekkage beschadigt meestal het stucwerk, de verf op de muren of het behang. Dit komt doordat het vocht erachter zorgt dat de muren uitzetten. Bovendien nemen de stoffen zelf ook vocht op waarbij ze verkleuren en in het ergste geval van de muren komen. In sommige gevallen kan het zelfs leiden tot schimmelvorming.
  • Opbollend houtwerk en opbollende vloeren. Met houten vloeren of een houten plafondbetimmering kan het hout door het vocht vervormen en opbollen. Door de lekkage kan het dus gevolgen hebben voor uw vloer.
  • Beschadiging van isolatiemateriaal. Een lekkage kan gevolgen hebben voor de isolatie van uw dak. Deze is daardoor minder effectief en kan bovendien naar gaan ruiken. Ook kan dit er voor zorgen dat weer andere onderdelen beschadigen.
  • Beschadiging van de dakconstructie. Door de materiaalvervorming kan het voorkomen dat de dakconstructie beschadigt of zelfs instabiel wordt. Dit is vooral het geval bij lekkages die zeer hevig en acuut zijn of bij lekkages die zeer lang onopgelost zijn gebleven. Dit kan bijvoorbeeld zorgen voor losliggende pannen of dakbedekking en dus voor meer lekkage aan uw pannendak of plat dak.
  • Als vocht in elektrische bedrading of apparaten terecht kan, kan dit kortsluiting en zelfs brand veroorzaken. Dit is een van de grootste risico’s van lekkages.

Gevolgen van een daklekkage

Bespaar uzelf veel ellende en ben op tijd

Gelukkig kunt u uzelf veel ellende besparen, door regelmatig onderhoud en door bij een vermoedelijke lekkage tijdig actie te ondernemen. Kijk op onze website voor een gratis dakinspectie of lekdetectie, en overweeg bij ons een onderhoudscontract af te sluiten. Zo weet u zeker dat uw dak prima waterdicht is en daklekkages worden voorkomen.

Als er sprake van spoed is, kunt u bovendien 24/7 bij ons terecht. Weet u niet zeker of er spoed is, dan kunt u ons altijd bellen. Wij kunnen met u kijken of er inderdaad spoed is, of dat het met een gewone reparatie of inspectie kan worden opgelost.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis Offerte Aanvragen

Wij rekenen geen kosten voor het maken van een vrijblijvende offerte!