Klimaatneutraal dak - Dakonderhoud Van Dooren
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Klimaatneutraal dak

CO2-neutrale dakbedekking? Wij kunnen het voor u leggen.

Klimaatverandering is een zaak die steeds zichtbaarder wordt in Nederland. Hoewel wij genieten van een lekker zonnetje, weten we allemaal dat we dit nu kunnen en moeten vertragen en keren. Gelukkig kan dit op allerlei eenvoudige manieren. Zelfs via uw dakbedekking op een plat dak kunt u bijdragen aan het verminderen van CO2 in de atmosfeer! In dit artikel leggen wij u uit hoe dit werkt, waarom het niet veel hoeft te kosten en waarom het nu misschien wel het beste jaar is om hier mee aan de slag te gaan.

Vernieuwen van uw dakbedekking op een plat dak? Neem CO2 neutrale bedekking

Door de Corona-pandemie hebben we dit jaar veel tijd in huis doorgebracht, waardoor we ook meer naar onderhoud zijn gaan kijken. Dat hebben wij bij van Dooren Dakonderhoud gemerkt, want we kregen vele aanvragen voor dakinspecties, onderhoud en zelfs renovaties. Mensen zijn meer aandacht aan het besteden aan hun huis, omdat ze er meer tijd doorbrengen en beseffen hoe belangrijk comfortabel wonen is.

Hoewel de CO2-reinigende dakbedekking vooral toegepast wordt door bedrijven, kan het ook voor gewone huizen een mooie manier zijn om bij te dragen aan het tegen gaan van klimaatverandering. Immers, alle kleine beetjes helpen, én deze dakbedekking is makkelijk te onderhouden en heeft een langere levensduur dan traditionele materialen voor een plat dak.

Hoe werkt het?

In feite is de dakbedekking hetzelfde als ‘traditionele’ EPDM-dakbedekking, met één verschil; de bovenlaag. Deze is van een materiaal gemaakt (titaniumdioxide) dat schadelijke stoffen, waaronder CO2 en Stikstofdioxide, omzet in neutrale stoffen. Hierdoor zuivert het dak CO2 uit de lucht.

Bovendien zorgt het door de reflectie van het zonlicht ook dat de ruimte onder het dak goed gekoeld blijft. Dit kan u in de zomer veel geld besparen op de energierekening wanneer u gebruik maakt van airconditioning. Daarnaast is het, wanneer u zonnepanelen heeft, een extra bron van zonlicht, doordat het reflecteert.

Is dit materiaal makkelijk aan te brengen?

Dit materiaal is relatief eenvoudig aan te brengen, namelijk op dezelfde wijze als EPDM-dakbedekking. Wij kunnen het op uw dak lijmen en zorgen dat het keurig waterdicht is. Een nadeel van dit materiaal is echter dat het vrij duur is, maar dan kan het daarna ook extreem lang mee. De levensduur is namelijk minstens 100 (!) jaar, maar ook 300 jaar wordt genoemd. Daarnaast is het zeer makkelijk te reinigen en te onderhouden. Dit scheelt u weer in de kosten voor onderhoud en reparaties, waardoor u uiteindelijk de investering terugverdient.

Heeft u interesse in deze moderne, mooie en zeer duurzame vorm van dakbedekking? Bespreek dan de mogelijkheden met onze experts op het dak, met meer dan 30 jaar ervaring, en kijk of deze vorm van dakbedekking ook bij u geregeld kan worden. Zo draagt ook u een steentje bij aan het tegengaan van klimaatverandering. Toch liever een traditionelere vorm van dakbedekking? Ook daarvoor kunt u natuurlijk bij ons terecht! Vraag nu een offerte aan of neem even contact met ons op.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis Offerte Aanvragen

Wij rekenen geen kosten voor het maken van een vrijblijvende offerte!